Het Toonkunstkoor
Het Toonkunstkoor Maastricht wilde een fris maar ook passend ontwerp voor hun Händel concert van 2016. Het schilderij Saint Cecilia gemaakt door Guido Reni in 1606 was de basis van het ontwerp vanwege de context van het werk (St. Cecilia). Daarnaast was het ook een prachtige afbeelding die de aandacht zou trekken van het publiek. Hieronder staat het gehele ontwerp.
Get moving!
Voor het proefschrift Get moving! Self-Management Support using mobile technology heb ik een ontwerp gemaakt op basis van het thema beweging. Eadweard Muybridge legde voor het eerst beweging fotografisch vast. Bij het proefschrift en de foto’s van Muybridge werd beweging vastgelegd met een nieuwe techniek die veel impact heeft op de samenleving. Ik wilde deze parallel inzetten voor het ontwerp om het daarmee een extra context te geven. Onderaan staat de uitgeklapte versie van het kaft ontwerp.
The robots are coming anyway
Empathie met robots, is het echt? Is het nodig? Volgens veel toekomst scenario’s krijgen robots een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Al gaat de communicatie tussen robots en mensen niet uitzien zoals het wordt weergeven in films zoals de Terminator. Robots zullen rollen vervullen die men misschien niet verwacht. Als communicatie link tussen volwassen en autistische kinderen of als gezelschap voor ouderen. Dit is al een tijd gaande en er is een groeiende vraag naar dit soort robots. Voor dit soort type robots is het belangrijk dat mensen er een band mee krijgen zodat de functie van deze robots maximaal worden vervuld.
Voor het derde blok van het tweede jaar van iArts heb ik onderzoek gedaan naar hoe empathie gestimuleerd kan worden tussen mensen en robots. Uit dit onderzoek heb ik een infographic gemaakt die op een toegankelijke wijze verschillende manieren uitlegt hoe empathie kan worden gestimuleerd tussen mensen en robots. Onderstaand is de infographic geplaatst die gepresenteerd is op 17 april 2015 bij Intro In Situ en de poster die ik heb vormgegeven voor het evenement The robots are coming anyways. Een evenement waarbij meerdere studenten hun onderzoek over de relatie tussen mensen en robots presenteren en een discussie werd gehouden tussen het publiek en twee experts op dit gebied.
Senescence
Wat voor een impact heeft ouderdom op je emotionele verstandshouding, op je eigen lichaam en de samenleving. Met deze vragen gingen de tweedejaars van iArts 2014 de basis opstellen voor een tentoonstelling gericht op onderzoek en hun eigen interpretaties hiervan.
Tijdens het maken van de tentoonstelling Senescence had ik verschillende rollen. Mijn voornaamste rol was om een crowdfunding campagne op te startte en hiermee geld op te halen voor het ontwerp van de tentoonstelling. Deze campagne was geheel online waarbij mensen via PayPal ons konden steunen. We hadden ons doel van 300 euro gehaald in een tijdsperiode van twee weken. Mijn andere rol tijdens de tentoonstelling was om gezamenlijk het ontwerp te creëren en vervolgens uit te voeren.
De studenten lieten in de tentoonstelling een werk zien dat gebaseerd was op onderzoek rond het thema ouderdom. Mijn werk bestond uit een toekomst scenario waarbij een product werd getoond. Dit product heette Vitamod en het stelde een pakket voor, waarbij zogenaamd mensen bevruchtte embryo’s konden opsturen en deze met genetische manipulatie zelf konden insemineren. Volgens verschillende onderzoeken blijkt dat ouderdom steeds verder wordt weggeduwd en dat het manipuleren van genen een grote rol zal spelen in de bestrijding van ouderdom. Dit was de voornaamste leidraad van mijn werk.
Tussen Kunst en Kitchen
Een evenement waarbij het doel was om mensen van verschillende achtergronden met elkaar te verbinden. De studenten van Maastricht en de lokale inwoners van Maastricht. Dit bleek een hele klus! Samen met drie andere iArts studenten hebben we meegeholpen om aan dit evenement een interactief element toe te voegen. We wilden een speelse activiteit organiseren waar jong en oud aan mee kon doen. Aan het einde van de dag was er een grootse mengelmoes ontstaan die het gemengde karakter van het evenement goed weerspiegelde.
It’s a Djazzie Thing
Jazz en kunst zijn met elkaar verbonden. Dit wilde wij als vijf iArts studenten bewijzen. Dit deden we door ieder een apart gedeelte van twee verschillende locaties van Jazz Maastricht 2014 in te richten met de combinatie van jazz en kunst. Mijn project richtte zich op de broeierige aparte sfeer die heerst in jazz cafés. Vanuit deze typerende café interieurstijlen heb ik het souterrain van het Theater aan het Vrijthof ingericht. Met geluidsgolven van de woorden ‘Jazz’ en ‘Maastricht’ heb ik twee lichtontwerpen gemaakt.
Tussen water en kunst
Tijdens de minor Cultureel Ondernemen is er door de studenten van de Reinward Academie zelf een museum overgenomen waarin vervolgens een festival is opgezet. Het Nederlands Vestingsmuseum Naarden had zich opengesteld voor de dertig studenten die voor een week de organisatie runden. Het was een bijzondere minor waarin ik de interne communicatie regelde tijdens deze week.