Artistieke vormgeving

Met name voor Story-Line, heb ik artistieke vormgeving uitgevoerd. Story-Line organiseert bijeenkomsten en events waarin professionele verhalenvertellers, multidisciplinair en internationaal, centraal staan. De focus op verhalenvertellers in de breedste zin: romanschrijvers, journalisten, dichters, documentairemakers, speelfilmmakers en fotografen. Voor Story-Line bedenk, ontwerp en produceer ik het artistieke randprogramma.

De eerste editie van CrossCurrents van Jazz Maastricht was een uniek jazz festival waarbij muziek gecombineerd werd met kunst, film en wetenschap. Een bijzondere toevoeging aan het Maastrichtse culturele leven.

Voor dit experimentele festival heb ik het podiumontwerp en de entree ontworpen en uitgevoerd. Met oog voor het karakter van het festival en haar eclectische programma heb ik met name gebruik gemaakt van minimalistische geometrische vormen.

Jazz en kunst zijn met elkaar verbonden. Dit wilde wij als vijf iArts studenten bewijzen. Dit deden we door ieder een apart gedeelte van twee verschillende locaties van Jazz Maastricht 2014 in te richten met de combinatie van jazz en kunst. Mijn project richtte zich op de broeierige aparte sfeer die heerst in jazz cafés. Vanuit deze typerende café interieurstijlen heb ik  het souterrain van het Theater aan het Vrijthof ingericht. Met geluidsgolven van de woorden ‘Jazz’ en ‘Maastricht’ heb ik twee lichtontwerpen gemaakt.